Novosti

Danas, 29.03.2016. godine u Vrbasu, u sjedištu Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, u ulici Maršala Tita 47 je otvorena kancelarija Generalnog konzulata Crne Gore. Tom prilikom sjedište Savjeta je posjetio generalni konzul Crne Gore Miodrag Kankaraš, konzul Crne Gore u Srbiji Vuk Rakočević i ministar saradnik u ambasadi Čedo Fuštić.…
Izložba „Uzemljenje ili Fake“ svečano je otvorena u Galeriji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u neđelju, 20. marta u 19 časova. Izložbu su u prisustvu autora otvorili predsjednik Savjeta Ratko Šoć i generalni konzul Republike Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš.
Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji nastavlja sa organizovanjem kulturnih događaja povodom obilježavanja jubileja deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore. Posle izložbe slika čuvenog umjetnika Petra Lubarde biće otvorena izložba radova darovitih crnogorskih umjetnika Jelene Đukanović i Relje Erakovića.
Izložba slika poznatog crnogorskog umjetnika Petra Lubarde svečano je otvorena u prostorijama Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, u ulici Maršala Tita 47 u Vrbasu.
Izložba slika čuvenog crnogorskog umjetnika Petra Lubarde biće svečano otvorena u petak, 04. marta u 19h u prostorijama Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, u ulici Maršala Tita 47 u Vrbasu.
Poznati crnogorski gitarski duo, Srđan Bulatović i Darko Nikčević posjetili su Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine sa sjedištem u Vrbasu, koji se uselio u novi prostor u ulici Maršala Tita 47.
Poznati crnogorski majstori gitare, Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupili su u novosadskoj Sinagogi. Koncert je bio pravo uživanje za sve posjetioce. Svirali su autorsku muziku čiji su ritmovi inspirisani crnogorskim, ali i balkanskim i mediteranskim kompozicijama.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući generalnog konzula Crne Gore u Srbiji Miodraga Kankaraša i zamenika predsednika Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne zajednice Branislava Sekulića.
Strana 1 od 5

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.