-->

Posjeta konzula i predstavnika Savjeta Novom Sadu

26 februar 2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući generalnog konzula Crne Gore u Srbiji Miodraga Kankaraša i zamenika predsednika Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne zajednice Branislava Sekulića.

- Imajući u vidu da je jedna od najpoznatijih odlika Novog Sada da je multinacionalni, multikonfesionalni i multikulturalni grad, gradska uprava nastavlja razgovore sa predstavnicima svih nacionalnih saveta i zajednica koje postoje u Republici Srbiji, a deluju na teritoriji grada. Danas ću razgovarati sa predstavnicima Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji. Mi ćemo informisati jedni druge kako vidimo dalju saradnju, odnosno, šta je to što Grad može da učini za nacionalnu zajednicu Crnogoraca koji žive u našem gradu i da sagledamo njihove potrebe koje se tiču gradske vlasti i lokalne samouprave. Takođe, očekujem da od predstavnika Nacionalnog saveta Crnogoraca čujem konkretne predloge o zajedničkoj realizaciji određenih projekata. Želim posebno da se zahvalim generalnom konzulu Crne Gore Miodragu Kankarašu na dosadašnjoj odličnoj koordinaciji svih aktivnosti koje Grad Novi Sad ima sa gradovima pobratimima i gradovima prijateljima kao što su Budva i Tivat,  kao i sa svim organizacijama sa teritorije Republike Crne Gore koje funkcionišu u gradu- rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zamenik predsednika Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne zajednice Branislav Sekulić zahvalio se u ime delegacije Nacionalnog saveta Crnogoraca rukovodstvu grada Novog Sada na podršci u radu tog tela.

- Ovo je prva godina rada Nacionalnog saveta, a za to vreme smo već organizovali nekoliko manifestacija uz podršku Grada Novog Sada. Želim da najavim i pozovem sve Novosađane na večerašnji nastup gitar-dua Bulatović-Nikčević u Sinagogi koji počinje u 20.00 časova – rekao je Sekulić i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na kontinuiranoj podršci.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.