-->

Novosađani uživali u koncertu „Dodir Crne Gore“

29 februar 2016

Poznati crnogorski majstori gitare, Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupili su u novosadskoj Sinagogi. Koncert je bio pravo uživanje za sve posjetioce. Svirali su autorsku muziku čiji su ritmovi inspirisani crnogorskim, ali i balkanskim i mediteranskim kompozicijama.

Srđan Bulatović je rekao da imaju čast da nastupaju u Novom Sadu u ovako lijepom prostoru, kao i da promovišu crnogorsku kulturu.

U vojvođanskoj turneji planirana su još dva nastupa. U Sremskim Karlovcima termin koncerta je najavljen za subotu, 27. februar u 19h u Svečanoj Sali Karlovačke gimnazije a u Vrbasu će gitaristi nastupaju u nedelju 28. februara u 19 sati u bioskopu Jugoslavija.

Koncerti u Novom Sadu i Vrbasu urađeni su u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji i ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Nastup u Sremskim Karlovcima organizovao je Generalni konzulat Crne Gore u Srbiji.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.