-->

Crnogorski gitaristi u posjeti Nacionalnom savjetu

01 mart 2016

Poznati crnogorski gitarski duo, Srđan Bulatović i Darko Nikčević posjetili su Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine sa sjedištem u Vrbasu, koji se uselio u novi prostor u ulici Maršala Tita 47.

Ovi izvrsni muzičari su izrazili zadovoljstvo što pripadnici naše nacionalne zajednice imaju ovakav prostor na raspolaganju. Srđan Bulatović je rekao da je sjedište Nacionalnog savjeta objekat koji ima izuzetan potencijal i da bi ga trebalo na pravi način iskoristiti. Darko Nikčević je izjavio da se nada da će u ovom prostoru biti organizovani kvalitetni kulturni događaji koji će značiti pripadnicima crnogorske zajednice u Srbiji.

Srđan Bulatović i Darko Nikčević su upravo uspješno završili vojvođansku turneju „Dodir Crne Gore“. Oni su održali koncerte u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Vrbasu.

Koncerti u Novom Sadu i Vrbasu urađeni su u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, a nastup u Sremskim Karlovcima organizovao je Generalni konzulat Crne Gore u Srbiji.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.