-->

Otvorena izložba slika Petra Lubarde

05 mart 2016

Izložba slika poznatog crnogorskog umjetnika Petra Lubarde svečano je otvorena u prostorijama Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, u ulici Maršala Tita 47 u Vrbasu.

Ovo su rani radovi slikara i riječ je o vrlo vrijednim umjetničkih djelima. Izložbu je otvorio Ratko Šoć, predsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji. Izbor slika načinio je Zdravko Vučinić, istoričar umjetnosti, likovni kritičar i kolekcionar.

Da podsjetimo da je Petar Lubarda jedan od najvećih slikara sa područja bivše Jugoslavije, a ostaće upamćen i kao učitelj brojnim uspješnim slikarima.

Na samom događaju uručene su zahvalnice Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine. Zahvalnicu za značajnu pomoć u radu Savjeta dobio je generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš.

Potpredsjednik Vojvođanske vlade Miroslav Vasin dobio je zahvalnicu za nesebičnu pomoć u osnivanju i radu Savjeta, a zahvalnicu za podršku primio je i predsjednik Opštine Vrbas Bratislav Kažić.

Foto galerija

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.