-->

Najava izložbe „Uzemljenje ili Fake“

18 mart 2016

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji nastavlja sa organizovanjem kulturnih događaja povodom obilježavanja jubileja deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.  
Posle izložbe slika čuvenog umjetnika Petra Lubarde biće otvorena izložba radova darovitih crnogorskih umjetnika Jelene Đukanović  i Relje Erakovića.

Izložba „Uzemljenje ili Fake“ svečano će biti otvorena u Galeriji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u nedjelju, 20. marta u 19h.

Riječ je o modernom spoju kostimografsko-skulpturalnih instalacija i fotografija. Jelena Đukanović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti – Katedra tekstila 1985. godine u Beogradu, a 2006. je magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju – vajarski odsek. Član je ULUCG od 1999. godine.

Relja Eraković je rođen 1975. godine u Podgorici. Diplomirani je filmski i televizijski snimatelj, a režirao je i šest dokumentarnih filmova. Bavi se umjetničkom fotografijom.

Izložba je do sada  bila postavljena u Podgorici, Nikšiću i Čačku.

Galerija Nacionalnog savjeta nalazi se u Vrbasu u ulici Maršala Tita 47.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.