-->

Otvorena kancelarija Konzulata Crne Gore u Nacionalnom savjetu

29 mart 2016

Danas, 29.03.2016. godine u Vrbasu, u sjedištu Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, u ulici Maršala Tita 47 je otvorena kancelarija Generalnog konzulata Crne Gore. Tom prilikom sjedište Savjeta je posjetio generalni konzul Crne Gore Miodrag Kankaraš, konzul Crne Gore u Srbiji Vuk Rakočević i ministar saradnik u ambasadi Čedo Fuštić. U razgovoru sa predstavnicima Savjeta, predsjednikom Ratkom Šoćom, zamjenikom predsjednika Branislavom Sekulićem i članovima Savjeta i IO Bodina Radojevića i Tomislava Pešića, konstatovano je da je ovo jako značajno za Crnogorce u ovom dijelu Vojvodine, koji za ove poslove više ne moraju da idu u Sremske Karlovce.

Kancelarija će raditi svakog utorka od 10-13h.

Zainteresovani građani mogu u tom terminu dobiti konzularne usluge od službenika Generalnog konzulata na način na koji bi to ostvarili i u samom diplomatskom predstavništvu Republike Crne Gore.

Predstavnici ambasade Crne Gore i Generalnog konzulata su najavili da će u narednom periodu obaviti razgovore sa predstavnicima svih udruženja Crnogoraca sa ovog područja u cilju upoznavanja sa njihovim aktivnostima.
 

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.