-->

Poziv za medije

19 novembar 2015

POVODOM 70 GODINA OD KOLONIZACIJE CRNOGORACA U VOJVODINU, U POZORIŠTU MLADIH U NOVOM SADU ODRŽAĆE SE POZORIŠNA PREDSTAVA ,,VELIKA DRAMA’’

Predstava „Velika drama” po tekstu Siniše Kovačevića, u režiji Dejana Cicmilovića, a u izvođenju dramskog studija „Luča” KUD-a „Kruščić” je osvojila prvo mjesto na prvenstvu Vojvodine u Staroj Pazovi, prvo mjesto na 57. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Srbiji, na međunarodnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima i na Festivalu festivala u Trebinju. Na svim ovim festivalima „Velika drama” je osvojila 27 najvećih priznanja.

Pozorišna predstava ,,Velika drama’’ igra se u Pozorištu mladih u Novom Sadu, ul. Ignjata Pavlasa br. 4, sa početkom u 19.30 h.

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo da medijski propratite prvo predstavljanje Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine građanima Novog Sada.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.