-->

Saopštenje

21 decembar 2015

U Novom Sadu 16.12.2015. godine održana je svečana dodjela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za Južnobački region, na kome su dodijeljena 24 priznanja najboljim privrednicima, preduzetnicima i stvaraocima sa područja Južne Bačke.

Ova nagrada se dodjeljuje već 15. godina u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji realizuje Medija Invent iz Novog Sada sa ciljem promovisanja privrednog i kulturnog stvaralaštva Republike Srbije.

Komisija kojom predsjedava prof. dr Radovan Pejanović, i u kojoj su istaknuti privrednici, novinari i profesori, dodijelila je ukupno 24 nagrade, a među nagrađenima se ove godine nalazi i Mjesna zajednica Bačko Dobro Polje, koja je dobila Povelju za unapređenje života u seoskoj sredini.

Milorad Radojević, inače član Izvršnog odbora Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Bačko Dobro Polje ističe:
„Svi mi se trudimo da u okviru svog posla postižemo određene rezultate i da se ponašamo odgovorno, što sada sigurno nije lako i najveće je  priznanje kada se vaš rad primjeti i vrednuje. Ova nagrada predstavlja veliku čast, ali još veću obavezu za nagrađene. Iako je ovo priznanje dobijeno  u sazivu sadašnjeg Savjeta MZ, ono je priznanje i za prethodne sazive Savjeta, jer su svi oni u različitim periodima i uslovima, činili sve da život svojih sugrađana učine ljepšim i lakšim, a samim tim i doprinijeli ovom velikom priznanju“.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.