-->

II Likovna kolonija “EKG IZA HORIZONTA”

28 oktobar 2019

U Crvenki je od 23 do 25.10.2019 godine, u organizaciji Udruženja Crnogoraca Crvenke, održana Druga likovna kolonija EKG - IZA HORIZONTA. i 25.10 izložba slika sa likovne kolonije.

Udruženje Crnogoraca Crvenka koloniju organizuje u saradnji sa Opštinom Danilovgrad, a ove godine uz sufinansiranje Uprave za dijasporu Vlade Crne Gore.

U koloniji učestvuju likovni umetnici iz Danilovgrada a žive u Crnoj Gori i likovni umetnici poreklom iz Danilovgrada a koji žive u Srbiji. Ove godine su kao posebi gosti bili prisutni i tek svršeni studenti Akademije Umetnosti iz Novog Sada.

Otvaranju izložbe pored brojen publike i učesnika je prisustvovao i Konzul Republike Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović, kao i sekretar Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne manjine u Srbiji Dragan Ivanović.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.