Novosti

Juniorska stonoteniserska reprezentacija Crne Gore je boravila na mini pripremama u Zmajevu, spremajući se za Evropski šampionat u Rumuniji.

Gostovanje tamburaša iz Pljevalja

Gradski tamburaški opkestar “Pljevlja“ je dana 06. jula 2018. godine bio učesnik međunarodnog festivala tambure koji se održao u Ravnom Selu.
Sinoć je u Lovćencu, 12.06.2018. godine u okviru Dana crnogorske kulture u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine gostovala predstava „Crvena“ mladog crnogorskog reditelja Danila Marunovića, rađena po tekstu Džona Logana.
Pjesnik za djecu iz Berana Velimir Ralević i glumac iz Podgorice Dejan Đonović gostovali su prethodnih dana u domovima kulture na jugu Srbije, gdje su nastupili i družili se sa najmlađim stanovnicima ovog kraja.

Saopštenje

U petak, 25.05.2018. godine, povodom dana nezavisnosti Crne Gore, svečano je otvorena kancelarija Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.
U Crvenki je, povodom 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore, u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine od 19-21. maja održana likovna kolonija pod nazivom "Iza horizonta ili crnogorski EKG" gdje su se predstavili umjetnici iz Danilovgrada i Vojvodine.
Juče, 17.05.2018. godine Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji posjetila je, privredna delegacija iz Crne Gore.
U organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, Generalnog konzulata Crne Gore u Srbiji i Udruženja Crnogoraca Novog Sada, a povodom 21. maja-Dana nezavisnosti Crne Gore, u Novom Sadu je, 13.maja, u koncertnoj Sali „Studia M“ RT Vojvodine održan koncert „Blago Crne Gore“.
Strana 1 od 8

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.