Novosti

Tim povodom u Sali bioskopa „Jugoslavija“ u Vrbasu, deca iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ su pripremila prigodan program, a održana je i pozorišna predstava „Spomenik srca mog“ u produkciji NSCNM i Kulturnog centra Vrbas.
Na osnovu člana 100. stav 3. Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina („Službeni glasnik RS", br. 72/09, 20/14-US, 55/14 i 47/18) kao i Odlukom o raspisivanju izbora za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina („Službeni glasnik RS”, broj 63/18), ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je uputio POZIV svim…
U petak 13. jula, u Vrbasu, povodom Dana državnosti Crne Gore, a u organizaciji Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine, održan je spektakularan koncert Sergeja Ćetkovića. Uz nezapamćeno interesovanje i prigodno umetnički program, prisutnima su se obratili predsednik NSCNM Miodrag Becić i predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac.
Juniorska stonoteniserska reprezentacija Crne Gore je boravila na mini pripremama u Zmajevu, spremajući se za Evropski šampionat u Rumuniji.

Gostovanje tamburaša iz Pljevalja

Gradski tamburaški opkestar “Pljevlja“ je dana 06. jula 2018. godine bio učesnik međunarodnog festivala tambure koji se održao u Ravnom Selu.
Sinoć je u Lovćencu, 12.06.2018. godine u okviru Dana crnogorske kulture u organizaciji Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine gostovala predstava „Crvena“ mladog crnogorskog reditelja Danila Marunovića, rađena po tekstu Džona Logana.
Pjesnik za djecu iz Berana Velimir Ralević i glumac iz Podgorice Dejan Đonović gostovali su prethodnih dana u domovima kulture na jugu Srbije, gdje su nastupili i družili se sa najmlađim stanovnicima ovog kraja.

Saopštenje

U petak, 25.05.2018. godine, povodom dana nezavisnosti Crne Gore, svečano je otvorena kancelarija Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.
Strana 1 od 8

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.