-->

Međunarodni dan ljudskih prava

12 decembar 2017

Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije u saradnji sa nacionalnim savjetima nacionalnih manjina je u neđelju, 10.12.2017. godine, obilježila Međunarodni dan ljudskih prava. Organizovan je drugi po redu sajam posvećen nacionalnim savjetima pod sloganom Složni mozaik Srbije. 

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine se i ovog puta predstavio veoma uspješno.

Kolorit običaja i tradicije publika je propratila sa ovacijama.

Crnogorski savjet se predstavio prigodnim kulturno-umjetničkim programom, u kome su učestvovali KUD „Njegoš“ Lovćenac, guslar Zoran Jelić i muzički izvođač Dušanka Belada.

Po riječima predsjednika Miodraga Becića, crnogorska nacionalna manjina, je sa zadovoljstvom učestvovala na ovoj manifestaciji. Štand sa crnogorskim obilježjima je bio najposjećeniji, a zbog toga su organizatori izrazili želju, da upravo crnogorska nacionalna manjina u Srbiji, bude domaćin naredne godine.

Miodrag Becić
Predsjednik

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.