-->

SAOPŠTENJE

23 maj 2023

Udruženje Crnogoraca opštine Kula promocijom filma “STAZAMA PREDAKA” u Crnogorskom klubu “BILJARDA” u Kuli obilježilo je 21. maj dan nezavisnosti Crne Gore.

Prije početka projekcije, prisutne je pozdravio Slobodan Balandžić, predsjednik Udruženja Crnogoraca opštine Kula.

Promociji filma i obeležavanju dana nezavisnosti prisustvovali su Damjan Miljanić, predsjednik opštine Kula i Karolj Valka, zamjenik predsjednika opštine Kula.

Ispred diplomatskog kora Crne Gore u Srbiji promociji su prisustvovali Nevenka Ćirović, generalna konzulka u Sremskim Karlovcima i Bogoljub Jegdić, konzul.

Pored navedenih zvanica prisustvovali su predsjednici i predstavnici Crnogorskih udruženja iz Crvenke, Kruščića. Zmajeva i Novog Sada.

Na kraju projekcije filma prisutnima su se obratili predsjednik opštine Kula Damjan Miljanić i generalna konzulka Crne Gore u Sremskim Karlovcima Nevenka Ćirović koja je čestitala praznik i prenijela pozdrave od Arbena Jakupija iz Uprave za saradnju sa dijasporim – iseljenicima Crne Gore koji je čestitao svima 21. maji i uputio izvinjenje što iz objektivnih razloga, nije mogao da prisustvuje promociji.


Srdačan pozdrav,

za Udruženja Crnogoraca opštine Kula
Slobodan Balandžić - predsjednik

U Kuli, 22. maj 2023 godine.

Luča - televizijska emisija posvećena crnogorskoj nacionalnoj zajednici emituje se na drugom programu RTV. Termini emitovanja su ponedeljak u 12h i utorak u 15.20h. Do sada su u emisijama prikazani brojni kulturni događaji koje je organizovao Nacionalni Savjet, kao i udruženja Crnogoraca.